Dr. Csuzi László - Reumatológus      +36 20 968 6886

Reumatológia Blog

Blog betöltése
 • Lófarok betegség - Cauda equina syndrome (CES)

  A gerincvelő egy „lófarokban” végződik, az I. ágyéki csigolya alatt, ahol a lófarok szálait, a gerincvelőből kifutó idegszálak alkotják. Ebből az idegszálkötegből állnak össze a II-es, III-es, IV-es, V-ös ágyéki és a keresztcsonti idegszálak.

  Olvasd tovább
 • Alagút szindrómák

  Az alagútszindrómák hátterében olyan elváltozások állnak, melyek az adott alagutat, illetve csatornát beszűkítik, a benne lévő struktúrákat megnyomják, komprimálják. Ilyenek lehetnek pl. a kötőszövetes csomók...

  Olvasd tovább
 • Befagyott váll szindróma

  Az enyhe vállfájdalom kis gyulladások, mikrosérülések kezelés nélkül súlyos váll mozgászavarba mehetnek át, kialakulhat a befagyott váll szindróma.

  Olvasd tovább
 • Köszvényes roham

  Az akut köszvény, az egyik leggyakoribb reumatológiai vészhelyzet. Elsősorban férfiak alsó végtagjának egy, esetleg néhány ízületét érinti, de néha a csukló és a könyök is gyulladásba kerülhet.

  Olvasd tovább
 • Óvakodj a kullancstól!

  A kullancsok kedvenc élőhelye az erdő, valamint a dús aljnövényzet, a magas páratartalmú környezet. Az csupán csak tévhit, hogy a kullancsok a fákról támadnak, szívesebben tartózkodnak alacsonyabb növényeken

  Olvasd tovább
 • Csontritkulás a néma járvány

  Az idős kor, alacsony testsúly, combnyaktörés a családban, 50 év fölött bekövetkező törések, szteroid használat, és az inaktivitás azok a rizikótényezők, melyek az osteoporosisos csonttöréshez vezetnek.

  Olvasd tovább
 • Hialuronsav az izületek kenőolaja

  A hialuronsav, mind a bőrgyógyászati-kozmetológiában bőrfiatalításra, mind pedig a reumatológiában, az ízületi felszínek olajozására alkalmazható.

  Olvasd tovább
 • Egérbetegségek

  Az egérbetegség krónikus, pihenés nélküli, számítógép használat következtében alakulhat ki és elsősorban a csuklót, könyököt, vállat érintheti, azaz kéz-váll szindrómához vezethet, de különállóan az ínhüvelyek, illetve a csukló gyulladásában is megjelenhet. Bizonyos esetekben alagút-szindrómát okozhat, a medián idegszál nyomását eredményezve.

  Olvasd tovább